Bild
Nästa artikel
Figeholm får ställplats vid Vasakajen

Figeholm får ställplats vid Vasakajen

NYHETER

Från slutet av juni kan husbilar stanna över natten på någon av de tolv platserna vid Vasakajen i Figeholm. Det är Figeholm båtklubb som fått godkänt att utnyttja båtuppställningsplatsen från mitten av maj till september varje år i nio år framåt.

Det är Östra Småland som uppmärksammat att Figeholm båtklubb har fått ett nio år långt säsongsvis bygglov men processen fram till dagens beslut har varit intensiv. Redan förra sommaren fick båtklubben tillåtelse att ha ställplatser på Vasakajen men beslutet överklagades och de klagande fick rätt så den här säsongen ansökte båtklubben om tidsbegränsat lov av säsongskaraktär.

För att tillmötesgå de klagande blev antalet platser något färre än de som ursprungligen planerades och åtgärder för att minska risken för ljud och buller, latrintömning och slamrande sopkärl har vidtagits. Även en skylt som står nära en bostad ska flyttas.

Ställplatsen öppnar i slutet av juni.

GPS: N57°22'21", E 16°33'17"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.