Nästa artikel
First Camp måste riva servicebyggnad
NYHETER

First Camp måste riva servicebyggnad

Publicerad 7 november 2018
First camp har uppfört en servicebyggnad utan bygglov vid deras anläggning i Gunnarsö. Nu sätter kommunen hårt mot hårt och tvingar fram en rivning.

First Camp Gunnarsö-Oskarshamn ligger i en skärgårdsidyll vid Östersjön. Vid campingen finns vackra vandringsleder, soliga klippor med barnvänliga stränder och i närheten ligger Astrid Lindgrens Värld och Glasriket. Från hamnen går färjan till Öland, Gotland och Blå Jungfrun.

Nu har det dock kommit smolk i bägaren eftersom First Camp Gunnarsö måste riva en servicebyggnad som har uppförts utan bygglov skriver Östra Småland. Servicebyggnaden innehåller toaletter och duschutrymmen bredvid ställplatsen för husbilar. 

Eftersom vare sig bygglov eller startbesked har getts för byggnaden påför samhällsbyggnadsnämnden First Camp Gunnarsö AB en byggsanktionsavgift på 11 466 kronor. Sanktionen kan utvidgas om inte byggnaden avlägsnas.

– Vi fördubblar avgiften varje gång tills de gör som de har blivit tillsagda, säger samhällsbyggnadschef Lena Saksi till Östra Småland och de skriver vidare att 2,5 miljoner kronor är den högsta byggsanktionsavgiften som kan dömas ut.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.