Nästa artikel
First Camp satsar stort inför sommaren
NYHETER

First Camp satsar stort inför sommaren

Publicerad 8 juni 2020 (uppdaterad 8 juni 2020)
First Camp satsar trots minskningar i förhandsbokningar på ett bredare utbud i sommar. Bland annat kommer många av de svenska destinationerna införa olika aktivitetskoncept.
Hela resebranschen lever idag i ovisshet om framtiden och ingen vet om utländska turister har möjlighet att besöka Sverige i år. Nu har det visserligen aviserats att de restriktioner som hittills rekommenderats inom Sverige snart är hävda men många företag ligger lågt med expansiva planer. First Camp hanterar situationen med korttidspermitteringar samtidigt som de satsar på kvällsshower, barnklubbar och sportaktiviteter

– Vi är hoppfulla inför sommaren men självklart finns det fortfarande en viss osäkerhet, säger Johan Söör, VD på först Camp, till HRF.

Idag har kedjan 44 destinationer, av dessa finns 39 i Sverige och 5 i Danmark, och situationerna skiljer sig mellan campingarna. I vanliga fall har kedjan över 800 medarbetare anställda om man räknar med sommarjobbarna men i år är det färre. Blir efterfrågan större än i nuläget kan bemanningsnivån skalas upp snabbt.

Många undersökningar visar på att det i stället för utlandsresor blir hemester för svenskar, något som kan väga upp bortfallet av de internationella turisterna och intresset i Sverige för att köpa husvagnar och begagnade husbilar är högt. Det kan ge nya gästkategorier vilket kan ge hela branschen ett lyft även på längre sikt.

För att anpassa sig till situationen kommer First Camp att flytta sin barnklubb utomhus med ett maximalt 50 deltagare men det sker en rad mindre synliga åtgärder som städningen och organisationen av servicehusen, receptionerna, butikerna och restaurangerna för att det ska vara lättare att hålla avståndet. Normalt bokar cirka 65 procent av gästerna hos First Camp sina tomter inom fyra veckor från semestern och de bedömer att den andelen kommer att vara större i år. Aktivitetskonceptet kommer att lanseras på 23 av de svenska destinationerna.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.