Nästa artikel
First Camp tar steget över sundet
NYHETER

First Camp tar steget över sundet

Publicerad 15 december 2016 (uppdaterad 15 december 2016)
Campingbranschen expanderar och First Camp börjar nu en internationell etablering med att ta över den danska upplevelsecampingen Lakolk Strand Camping.

Den svenska campingkedjan First Camp tar över en av Danmarks största campingar, Lakolk Strand Camping. Campingen är 153 000 kvadratmeter och har cirka 1000 tomter. Därmed tar de det första steget mot en internationell etablering med en helt ny typ av campingupplevelse i fokus.

Lakolk Strand Camping ligger på Rømø, den största danska ön i Vesterhavet. Ön, som har en hundraårig historia som badparadis, nås via en 9,2 kilometer lång väg från Skærbæk på fastlandet till Tvismark på Rømø. Lakolk anses som den största och bästa stranden och erbjuder såväl utmärkt sand som aktiviteter som windsurfing och beach-volley. Landskapet växlar mellan sanddyner, hedar och kärr och erbjuder rika möjligheter för både cykling och promenader i en miljö med både rikt växt- och djurliv. Vill man gå på organiserade vandringar erbjuds guidade turer och tidvattnet skapar dessutom ett naturfenomen som kallas "Black Sun".

I närheten finns därutöver många besöksvärda platser som Ribe, danmarks äldsta stad. Det går även färja till den tyska ön Sylt. Lakolk ligger vid den UNESCO-listade nationalparken Vadehavet som har fantastisk natur.

First Camp ska investera nio miljoner danska kronor under de kommande fem åren och, som de själva uttrycker det, förnya begreppet camping.

– Vi vill vidga vyerna för vad camping kan vara och erbjuda en ny typ av campingupplevelse. Camping som semester har potential att vara så mycket mer än det är idag! Vi är inte rädda för att sticka ut hakan och säga att vi vill bredda vad camping står för. Vår etablering i Danmark är ett självklart steg. Den här platsen är unik och vi är väldigt glada över att få utveckla den till sin fulla potential, säger Unni Åström, VD First Camp.

GPS: N 55°08'45", E 8°29'36". Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.