Nästa artikel
Flair får airbags som standard
NYHETER

Flair får airbags som standard

Publicerad 29 mars 2018 (uppdaterad 29 mars 2018)
Niesmann+Bischoff har som första fabrikat utrustat sina liners med dubbla airbags.
Att personbilar har airbags för både förare och passagerare får ses som en självklarhet idag men så är inte fallet i de allra största husbilarna, ofta kallade liners. Därför lanserar Niesmann+Bischoff nu dessa i sin modellserie Flair och de menar att det markant kommer att öka säkerheten. I de flesta mindre husbilar är dock dubbla airbags standard eller finns som tillval.
 
De husbilar från Niesmann+Bischoff som nu får airbags byggda Iveco Daily chassin.
 
- Många kunder har utan tvekan blivit överraskade av att det hittills inte funnits airbags i större och lyxigare husbilar. Den speciella konstruktionen i dessa fordon har gjort det svårt att integrera airbags i framsätesmiljön. Vi är nu det första företaget i branschen att ta oss an denna utmaning. Resultatet är oöverträffat, säger Hubert Brandl, VD på Niesmann+Bischoff och fortsätter Vi har lyckats konstruera optimal säkerhet för förare och framsätespassagerare vid en eventuell olycka. Utrustningen är inkluderad i basutbudet utan några tilläggskostnader.
 
Utöver dessa airbags finns ESP och bältesspännare i säkerhetspaketet. Ytterligare en nyhet är att pedalerna lösgörs vid en olycka för att ytterligare minska skaderisken. Pedalerna skjuts framåt vilket ska minska risken för skador på fötter och ben.
 
I videon förklarar de säkerhetssystemen med hjälp av illustrationer.

Filmen hittar du här:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=dqEHMqN6AiY
 
Niesmann+Bischoffs hemsida: https://www.niesmann-bischoff.com/en/flair/

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.