Bild
Nästa artikel
Fler får böter för smutsig skylt

Fler får böter för smutsig skylt

NYHETER

Polisen ger allt fler böter för nedsmutsade nummerskyltar. För staten har detta betydelse, inte minst för den allt vanligare övervakningen av trängselskatter, broavgifter och fartkameror.

Det är polisen som påminner om en vanlig överträdelse så här i slasktider, smutsiga nummerskyltar vilket kan kosta 1 500 kronor. Kontrollerna utförs vanligtvis i samband med andra rutinkontroller och ökningen av de som bötfälls ligger på knappt sju procent gentemot 2015.

Polisen i Stockholm rapporterar på sin Facebooksida om en specifik trafikövervakning på riksväg 73 vilket resulterade i att tre bilförare bötfälldes för att ha oläsliga registreringsskyltar. Om skylten är ordentligt smutsig eller igensnöad jämförs det med att köra utan skyltar.

Vid 93 000 passager av trängselskattetullar och brotullar kunde fordonet inte identifieras på grund av kombinationen kamerateknik och smutsig skylt.


 

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.