Bild
Nästa artikel
Fler mobila boenden i februari

Fler mobila boenden i februari

STATISTIK

Både antalet nyregistrerade husbilar och husvagnar ökade rekordartat i februari.

Efter februari månads utgång kan man konstatera att antalet levererade (och därmed registrerade) husvagnar och husbilar är det största på flera år. Under denna tid på året är dock antalet fordon alltid litet, varför minsta förändring ger stora procenttal. Ännu är det därför för tidigt att, med utgångspunkt från nyregistreringssiffrorna, dra några slutsatser om hur husvagns- och husbilsåret 2014 kommer att utveckla sig.
 
Klart är dock att det rekord stora besökarantalet, och den goda försäljningen, på den nyligen avslutade mässan Caravan Stockholm i Kista visar att det finns ett mycket starkt intresse för det mobila boendet.
 

Husvagnsregistreringarna i Sverige var i februari 107 stycken, jämfört med 80 motsvarande månad i fjol. Ackumulerat under årets två första månader har husvagnsregistreringarna ökat med 17,8 procent.

Registreringarna av husbilar uppgick till 102 stycken i februari (86), vilket innebär en ökning på 13,2 procent under 2014 års två första månader.

Efter februari månads utgång kan man konstatera att antalet levererade, och därmed registrerade, husvagnar och husbilar är det största på flera år.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.