Bild
Nästa artikel
Fler reser till Tyskland

Fler reser till Tyskland

Nyheter

Att resa till Tyskland är en uppåtgående trend. Under perioden januari till april 2012 registrerades 355 569 svenska övernattningar i Tyskland.

Tyskland är ett populärt resmål. Många reser dit för att det är nära, en del reser genom Tyskland för att komma vidare ut i Europa. Ett som är säkert är att det är en uppåtgående trend att resa dit.
– Tyskland befinner sig på en utomordentligt stabil tillväxtkurs, säger Ernst Burgbacher, MdB, parlamentarisk statssekreterare hos förbundsministern för ekonomi och teknik och regeringens kommissionär för småföretag och turism.
Enligt Statistisches Bundesamt steg siffran för antalet utländska övernattningar i april med knappt tio procent jämfört med samma månad föregående år. Sammanlagt har 17,5 miljoner utländska övernattningar noterats på logianläggningar med fler än tio bäddar från årets början till slutet av april 2012. I jämförelse med samma period föregående år är det ett plus på över tio procent.
– Tillväxten från Europa utvecklas därmed med 10,1 procent – härifrån kommer en stor del av Tysklands incoming – på en konstant hög nivå, tillägger Petra Hedorfer, vd för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Förutom betydande tillväxt från Nederländerna och Schweiz, så ökar antalet övernattningar från svenskar. Under perioden januari till april 2012 registrerades 355 569 svenska övernattningar, vilket är ett plus på 4 procent jämfört med samma period föregående år.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.