Bild
Nästa artikel

Fler ska fastna i kameror

TRAFIK

Fortkörare kan få anledning att bli försiktigare när de kör förbi en fartkamera. Nu byts 700 kameror ut mot nya – bättre.

I dag står 1 100 fartkameror vid våra vägar och väntar på att få fotografera och bötfälla fortkörare. Men kamerorna, som installerades 2006, börjar se slutet på sin livslängd. Därför ska 700 fartkameror bytas ut, rapporterar TT.

Enligt TT hoppas Polisen på att fler ska kunna bötfällas med hjälp av de nya kamerorna. Nu har den tekniska utvecklingen gått framåt, vilket innebär att de tar bättre bilder. Med dagens kameror kan det ibland vara svårt att vara säker på vem som verkligen kör bilen.

– Förra året bötfälldes 35 procent av fortkörarna. Dagens kameror är oklanderliga, men när vi får bilder med solblänk, regn och smuts på vindrutan så blir det svårt, säger Anders Drugge på rikspolisstyrelsen till TT.

TT skriver att fartkamerorna börjar bytas ut i april och att det ska ta tre år att byta ut alla kameror.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.