Bild
Nästa artikel
Fokus på unga i Tyskland

Fokus på unga i Tyskland

Nyheter

Antalet unga resenärer mellan 15 och 34 år ökade 2011 med 4,5 procent jämfört med föregående år. Därför satsar Tyskland lite extra på de unga!

Av unga och för unga. I två undersökningar som Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) genomfört tillsammans med researrangören ruf och A&O Hotels and Hostels utfrågas tyska ungdomar om deras ”Hot Spots” på hemorten mellan Östersjön och de bayerska Alperna. Resultatet synliggörs i DZT:s nya Youth Travel-kampanj, som officiellt startar i samband med ITB i Berlin i mars 2013.

Kampanjen fokuserar på en målgrupp som i nuläget utgör omkring en tredjedel av alla Tysklandsresenärer från utlandet.
– Unga resenärer från utlandet är framtidens affärs- och semesterresenärer för reselandet Tyskland. Det är en allt viktigare målgrupp, främst på grund av den inhemska turismen som i allt högre grad kommer att påverkas av de demografiska förändringarna, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande i DZT.

 

Interaktiv karta och smartphone-app

De tyska ungdomarnas Hot Spots kommer till en början att finnas i form av en gratis papperskarta. Nästa steg blir publiceringen av en interaktiv karta på www.germany.travel/jugendliche. Besökare från utlandet har på så vis redan före sin resa möjlighet att lära känna de unga tyskarnas populäraste sevärdheter och orter, och att upptäcka dessa virtuellt.


 

Armband som ger rabatter

Som en särskild highlight får alla unga resenärer från utlandet ett armband, som ger dem virtuell tillgång till en egen avdelning på www.germany.travel/jugendliche, där de kommer att hitta särskilda rabatter från våra tyska partner. Armbanden finns att få hos samarbetspartner i utlandet, exempelvis hos researrangörer. I Tyskland kommer resenärer från utlandet att få armband och karta på bland annat vandrarhem och A&O Hotels and Hostels. DZT och ruf samarbetar även på andra sätt under kampanjåret: Ett veckoseminarium på engelska under temat ungdomsresor är planerat för internationella researrangörer.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.