Bild
Nästa artikel
Ford lanserar sidvindsstabilisering

Ford lanserar sidvindsstabilisering

NYHETER

Ford Transit, basfordon för vissa husbilar, får sidvindsstabilisering som hjälper föraren vid kraftig sidvind. På mässan CMT får vi veta om systemet kommer redan till säsongen 2017 för dessa husbilar.

I sina nya Transit och Transit Custom har Ford lanserat en sidvindsstabiliseringsteknik som hjälper föraren vid kraftig sidvind. Det Fordutvecklade systemet använder sensorer som läses av 100 gånger per sekund för att upptäcka vindbyar. När vinden kommer bromsar systemet automatiskt försiktigt hjulen på ena sidan för att hjälpa föraren att hålla sig i sin fil. Sidvindsstabiliseringen blir standard på modellerna Transit och Transit Custom och beskrivs av Ford som en avancerad teknik vilken utvecklats av Fords ingenjörer. 

– Ingen gillar känslan när dit fordon fångas av en vindby, eller när du passerar nära en lastbil i hög hastighet. Den här nya tekniken kommer hjälpa till att göra motorvägskörning mindre stressande för Transit-förare, särskilt under mörka, stormiga vinterdagar, säger Marc Suermann på Ford Europa.

Vid vindhastigheter över 22 meter per sekund övervakar systemet vindsensorerna 100 gånger per sekund. När systemet upptäcker en vindpust tar det mindre än 200 millisekunder för det att aktiveras – ungefär samma tid som det tar för en sprintlöpare att reagera på startpistolen.

Båda bilmodellerna har också utrustats med Fords prekollisionssystem som är det första automatbromssystemet för transportbilar som även har aktiv inbromsning för fotgängare.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.