Bild
Nästa artikel
Ford sänker förbrukningen med 12 procent

Ford sänker förbrukningen med 12 procent

NYHETER

Ford menar att den nya tekniken som kallas EcoGuide och introduceras under mitten av 2019 ska kunna sänka bränsleförbrukningen med tolv procent. Som bekant används Transiten även som basfordon till husbilar.

Tekniken utnyttjar fordonets GPS för att ge föraren information om hur vägen ser ut och ger instruktioner om hur man bör anpassa hastighet och körstil för att köra mest ekonomiskt. Systemet tar även hänsyn till det körmönster som föraren har skriver Ford i ett pressmeddelande.

Tanken är att undvika såväl onödiga inbromsningar som accelerationer före och efter kurvor, något som båda innebär onödig bränsleförbrukning. Detta eftersom jämn hastighet ger bästa möjliga bränsleekonomi. EcoGuide ger föraren information om kommande trafikljus, backar, kraftigare kurvor och kommande hastighetsbegränsningar. Med hjälp av symboler i instrumentenheten får föraren information om när det är dags att bromsa, gasa eller byta växel.

Systemet ger även en återkoppling till föraren om hur ekonomiskt denne kör i relation till systemets rekommendationer. Ford skriver vidare i pressmeddelandet att de nya motoralternativet är sju procent snålare och den nya tvåtonnaren får även en så kallad mild-hybrid-lösning som kallas EcoBlue Hybrid vilken utlovas ge ytterliga tre procents lägre förbrukning förutom i stadskörning där skillnaden uppges till åtta procent.

Först ut med EcoGuide blir den nya tvåtons Transit, Transit Custom och Tourneo Custom.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.