Bild
Nästa artikel
Ford stoppar produktionen

Ford stoppar produktionen

NYHETER

Även Ford avbryter nu tillfälligt men utan angivet slutdatum sin produktion av fordon och motorer på sina största anläggningar i Europa från och med torsdag den 19 mars. Sedan tidigare har såväl VW som FCA infört motsvarande åtgärder.

Det tillfälliga produktionsstoppet förväntas pågå i ett antal veckor beroende på situationen med corona-utbrottet.

Den åtgärd som Ford i Europa nu genomför är en följd av att Europa av WHO ses som epicentret för epidemin där antalet rapporterade fall av infektionen har växt markant under de senaste dagarna och förväntas fortsätta att öka snabbt. Fords beslut att tillfälligt stoppa produktionen ska bidra till att bromsa virusspridningen.

Fabrikerna i Köln och Saarlouis i Tyskland, tillsammans med Craiova-anläggningen i Rumänien, kommer tillfälligt att stoppa all produktion från och med torsdag den 19 mars. Fords monterings- och motoranläggning i Valencia i Spanien har redan tillfälligt stoppat produktionen från den 16 mars, efter att tre av fabriksarbetarna bekräftades smittade under helgen. 

Även om man hoppas att denna åtgärd endast kommer att krävas under en kort period beror den exakta varaktigheten på ett antal faktorer. Dessa inkluderar spridningen av coronaviruset; nationella regeringars beslut, EU:s restriktioner för resor (inklusive över gränserna) samt leverantörsindustrins förmåga att leverera komponenter.

Detta innebär att tre stora tillverkare av basfordon till husbilar begränsar sin produktion. Exakt hur detta påverkar tillgången till husbilar är i dagsläget inte känt. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.