Bild
Nästa artikel
ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?

ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?

KONCEPT

Är detta vad som väntar runt hörnet? Futuristiska Caravisio har nyligen visats men den här tar ytterligare flera kliv från det vi hittills varit vana vid. Något du själv drömmer om?

Framtiden brukar då och då visas upp på mässor i form av konceptfordon. Nyligen var Knaus ute med sin Caravisio med mjukt rundade former och innovativa lösningar. Resultatet var dock en tung vagn och med tanke på driftsekonomi kan det nog resas frågor om det är den vägen utvecklingen kommer att ta.

ForFreedom Caravan har valt att gå en annan väg. Här gäller också betydligt mjukare former men med en liten och i praktiken integrerad bil. Konceptet har prövats tidigare men då knappast blivit någon framgång, möjligen är köparna för konservativa även om hanterbarheten blir svårslagen som underhållningsvärdet stort när man ser dylika köras.

Den här kombination av mobilt boende, den får nog klassas som en husvagn eftersom "förarhytten" är separat, är tänkt för stadsbon som behöver rekreation över helgen. Hela konceptekipaget är därutöver konstruerat med hänsyn till körstabilitet och bränsleekonomi. Med sina små yttermått och speciella kopplingsanordning är den dessutom lätt att koppla ihop med bilen.

Tar man en titt i interiören visar sig en vagn som är lätt att anpassa till var och ens personliga tycke och smak. Konstruktörerna framhåller att utrymmena inuti är större än vad utsidan ger sken av.

För att vagnen ska vara lätt att värma upp har karossen gjorts i glasfiber, med en konstruktion som är  tänkt ska ge en extra god isolerande förmåga i denna konceptvagn. Vagnen öppnas genom att vagnen skuts isär vid skarven i mitten och därefter viks upp. Detta innebär också att den tillgängliga boytan kraftigt utökas. Med hjälp av stora glasytor även i taket skapas en ovanligt stor rymdkänsla i vardagsrumsdelen och även om vagnen inte är öppen har man en utmärkt utsikt över omgivningen.


Den totala längden på ekipaget hopkopplat är 7,2 meter och vagnens höjd anges till 2,6 meter. Då vagnen är mjukt formad är den bredaste punkten på 2,3 meter 40 cm bredare än där den är som smalast, och den inre höjden är 190 cm. Bilen är tvåsitsig, 266 cm lång och 172 cm bred.

Som med så många andra konceptvagnar lär det knappast bli någon produktion av denna heller, men som stilstudie är de alltid intressanta och en och annan detalj brukar ju leta sig vidare in i produktionshallarna.
Vad står i prospektet?
  • Compact size
  • Modern furnishing
  • Choice of interior and exterior colour scheme
  • Flush fitting hob with cover
  • Internal electric heating with solar panel on the rear section to provide a more environmentally friendly alternative to standard caravans
  • 30L electric oven and grill
  • 50L water tank
  • 60L capacity fridge
  • Standard size bathroom
  • Discrete storage solutions, including large rear storage which can also be accessed from outside for convenience during transport.
Taggar: Nyheter
ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?
ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?
ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?
ForFreedom Caravan - framtidens husvagn?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.