Bild
Nästa artikel
Förnya recept direkt i mobilen

Förnya recept direkt i mobilen

NYHETER

För oss som ofta är på resande fot har Apoteksgruppen lanserat en tjänst som kan vara till hjälp. I ett samarbete med Doktor24 kan de förnya ett recept och lämna ut medicinen direkt under förutsättning att du har Bank-ID.

Apoteksgruppen och Doktor24 inleder ett samarbete som gör att Apoteksgruppens kunder nu kan få hjälp av läkare att förnya sina recept direkt i mobilen. Med samarbetet kommer man även kunna förkorta väntetiden på förnyade recept, som idag kan vara upp till fem arbetsdagar. Kunder som av något skäl inte kunnat förnya viktiga läkemedelsrecept hos sin ordinarie läkare kan nu enkelt få hjälp och slipper göra ett ofrivilligt uppehåll i sin läkemedelsbehandling.

För att få hjälp med recept av läkare via Doktor24 får kunden en länk till hemsidan från sitt apotek och kan via den logga in med Bank-ID för att chatta med en läkare som bedömer om receptet kan förnyas. Läkemedlet går sedan att hämta ut inom 10 minuter. 

Tjänsten finns tillgänglig på alla Apoteksgruppens cirka 190 apotek från början av mars. Kostnaden blir 250 kronor, men för kunder under 20 år och för den som har frikort för vård är tjänsten helt utan patientavgift. 

Receptförnyelse kan inte ske upprepade gånger utan kontakt med ordinarie förskrivande läkare. Läkaren på Doktor24 bedömer i varje enskilt fall om receptförnyelse är lämpligt.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.