Nästa artikel
Försäkring för vägassistans blir bättre
NYHETER

Försäkring för vägassistans blir bättre

Publicerad 24 augusti 2018 (uppdaterad 24 augusti 2018)
SBM Försäkring tar bort mil- och åldersbegränsningar och dubblar ersättningen. Försäkringen gäller även för husbilar och framöver även för tillkopplad husvagn.

-Vi vet att många kunder efterfrågat just de här förändringarna och det känns bra att kunna möta upp behoven hos bilägarna. Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga ute på vägarna och veta att de inte blir strandsatta vid vägkanten om något skulle inträffa, säger Michaela Lundquist, tf. Marknadschef på SBM.

Bland nyheterna finns även förändrade ersättningsbelopp där försäkringstagaren nu får ersättning för hyrbil, hotell och hemresa med upp till 3000 kronor jämfört med tidigare 1500 kronor. En ny kostnadsersättning med upp till 10 000 kronor har även kommit till om det skulle behövas så kallade TMA-bil vid ett tillbud. TMA-bil är ett mobilt påkörningsskydd som kan behövas vid tillbud på större vägar.

Husbilar över 3,5 ton får inte vara äldre än 17 år för att försäkringen ska få tecknas medan de under 3,5 ton har samma regler som vanliga personbilar.

Precis som tidigare gäller försäkringen vid olika typer av tillbud du kan råka ut för på vägen, bland annat punktering, motorhaveri, kollision, avåkning, urladdat batteri och låsöppning. Försäkringen gäller i hela Europas Gröna Kort-område och har 0 kronor i självrisk. 

Mer information och en komplett lista över vad som täcks av försäkringen finns på https://www.sbmforsakring.se/forsakringar/vagassistans/vaghjalp-bil.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.