Bild
Nästa artikel
Försäljningsrekord av begagnade dieselbilar

Försäljningsrekord av begagnade dieselbilar

NYHETER

Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 10,9 procent och nådde nya rekord medan försäljningen av samtliga bilar ökade med 1,8 procent under det andra kvartalet 2018. Det visar statistik från bilvärderingssiten Bilpriser.se. 

Under andra kvartalet 2018 såldes 9 370 fler dieselbilar än motsvarande kvartal 2017. Totalt såldes 95 151 bilar vilket är den högsta försäljningssiffran någonsin. Det motsvarar 30 procent av alla bilar som såldes under kvartalet. Mest ökade dieselförsäljningen i Blekinge län (+ 20,3 procent) och Kronobergs län (+20,8 procent). Lägsta ökningen var i Stockholms län (+ 1,9 procent). Försäljningen av begagnade bensinbilar minskade med 2,4 procent.

– Dieselbilarnas andel av begagnatförsäljningen fortsätter att öka främst på grund av det stora utbudet på marknaden av tre år gamla dieselbilar. Undantaget var i Stockholms län där ökningen var marginell. Här väljer fler elhybridbilar än i andra län. Det kan vara en effekt av debatten om ett förbud av dieselbilar i vissa zoner i Stockholm 2020, säger Henrik Littorin, vd på Bilpriser.se.

Totalt ökade försäljningen av begagnade bilar under det andra kvartalet 2018 till 312 478 stycken vilket innebär att försäljningen under det första halvåret sammanlagt för första gången minskade jämfört med året innan, med 0,7 procent. Samtidigt ökade försäljningen av dieselbilar med 10,9 procent under andra kvartalet och nådde nya rekord.

Försäljningen av begagnade bilar ökade i 18 av 21 län under kvartalet. Största ökningen var på Gotland (+6,4 procent), följt av Jönköpings län (+ 5,8 procent) och Kronobergs län (+ 5,4 procent). Länet där försäljningen minskade mest var i Stockholms län (- 1,5 procent). Flest begagnade bilar såldes i Västra Götaland.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.