Nästa artikel
Forsbergs Fritidscenter till Karlstad
NYHETER

Forsbergs Fritidscenter till Karlstad

Publicerad 5 februari 2017 (uppdaterad 5 februari 2017)
I helgen invigdes Forsbergs Fritidscenter i Karlstad och Husbil & Husvagn var förstås på plats. Kolla in bilderna!
Forsbergs Fritidscenter, med huvudägaren Nalka Invest AB, utökar sin verksamhet med ny försäljning i Karlstad. Företaget som startade 1991 är därmed etablerat på sex platser i landet och uppges vara nordens största husbils- och husvagnsförsäljare med märken som Hobby, Bürstner, Frankia, Niesmann+Bischoff och Concorde. Såväl utställning som serviceverkstad ligger i lokaler på det gamla mejeriområdet centralt beläget intill E18, västra infarten.
 
Invigningen gick av stapeln 3-5 februari 2017 och lockade många besökare. Husbil är stort bland värmlänningarna vilket inspirerar platschefen Tor Hauge som tror på satsningen.

-Karlstad kompletterar våra övriga anläggningar på ett bra sätt. Det finns tveklöst utrymme för etablerad aktör som Forsbergs här i Värmland. Vi har redan smygstartat lite i vinter och det är bra drag efter husbilar. Branschen är i stark tillväxt. 2016 ökade registreringen av husbilar med drygt 30 procent jämfört året innan, säger platschefen Tor Hauge

Forsberg Fritidcenter har hittat fina och rymliga lokaler i Karlstad. Utställningshallarna är på 1000 kvadratmeter och innefattar även tillbehörsbutik med visning av tält, markiser och campingmöbler. Dessutom finns en serviceverkstad på 500 kvadratmeter. För motor- och chassifrågor är en bilverkstad knuten, vilken ligger strax intill Forsbergs Fritidscenter.

Husbil & Husvagn minglade på invigningen och fick möjlighet att titta på fina husbilar tillsammans med försäljaren Simon Westerling.

-Med våra fem husbilsmärken är vi kompletta. Volymen ligger på Hobby och Bürstner i attraktiv prisnivå. Frankia och Niesman+Bisschoff är snäppet upp på skalan och Concorde flaggskeppet. Det är alla husbilar med hög standard. Men jag vill gärna slå ett slag för Frankia som med sin återhållsamma produktion av 450 bilar per år och speciella tekniska lösningar kanske ger lite extra kvalitet i förhållande till priset. Likaså är Niesmann+Bischoff värda att lyftas fram med halvintegrerade Smove, helintegrerade Arto samt prestigemodellen Flair, säger försäljaren Simon Westerling

Forsbergs Fritidscenter är sedan tidigare etablerat i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge och Mantorp. Utöver husbilar säljer man även Bürstner husvagnar. Nalka Invest AB är före detta Inter IKEA Investments.

 
Adress: Mejerigatan 2, 653 43 Karlstad
Tel: 054 - 202 16 50, 0705 - 20 34 50
webb: forsbergsfritidscenter.se 

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.