Nästa artikel
Förslag på ställplats i Örebro
NYHETER

Förslag på ställplats i Örebro

Publicerad 31 augusti 2017 (uppdaterad 31 augusti 2017)
Allt fler kommuner förstår vikten av husbilsturismen och skillnaderna i önskemål mellan de som har husvagn respektive husbil. Senast ut är Örebro där Liberalerna motionerar om att öppna ställplatser till nästa sommar.

Förslaget går ut på att ordna en ställplats vid Hamnplan med möjlighet att stå ett dygn. Även Naturens hus och småbåtshamnen pekas ut som lämpliga platser. Hittills har inte Örebro haft någon central ställplats men det föreslås det alltså bli ändring på.

– Örebro är en attraktiv stad, både för oss som bor här men också för många turister. Fin stadskärna med nära till underbar natur, idrott och kultur - allt drar besökare till Örebro. En del av dem kom- mer med husbilar men de har inga ställplatser att tillgå. Det är inte bra, säger Karolina Wallström (L) Kommunalråd och fortsätter Jag vill att vi skyndsamt utreder om inte Hamnplan kan rymma ett par platser där husbilar kan stå ett dygn. Där finns nära till service och betalning kan ske via gästhamnsadminstrationen. Småbåts- hamnen eller i närheten av Naturens Hus är också intressanta områden att titta påRedan till nästa sommar vill Liberalerna att det ska finnas ett antal ställplatser i Örebro för husbilar. Vi vill att de som reser genom Sverige på sin husbilssemester ska kunna stanna minst ett dygn i Örebro också. Här finns så mycket att uppleva och det vill vi göra mer tillgängligt. 

Beslutsatserna i motionen lyder:

  • Att säga ja till att upplåta centrala ställplatser för husbilar i Örebro city
  • Att uppdraga till  förvaltningen att utreda plats och detaljer för genomförandet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.