Bild
Nästa artikel
Potatisodlare Arnold, Jesper och Pontus Ebbesson tillsammans med Lidls inköpsansvarig frukt och grönt Peter Reisenzein
Potatisodlare Arnold, Jesper och Pontus Ebbesson tillsammans med Lidls inköpsansvarig frukt och grönt Peter Reisenzein

Första färskpotatisen skördad

NYHETER

Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Arnold Ebbesson på Bjärehalvön/Mäsinge är först ut med att plocka sina primörer av sorten Swift. 

Intresset för de allra första primörerna har som alltid varit stort. Ett antal grossister, handlare och kockar har följt utvecklingen för att få tillgång till de allra första knölarna. I år valde vi att ha budgivning och lycklig köpare av de 40 kg som auktionerades ut är Lidl.

- Vi är jätteglada att vi vunnit den anrika budgivningen av potatisen, vi vill främja svenska potatisodlare och dessutom går alla pengarna till Barncancerfonden, en fantastisk möjlighet att kunna hjälpa till, säger Peter Reisenzein inköpsansvarig frukt och grönt som är på plats för att hämta potatisen.

Primörerna gick för 2 000/kg, totalt 80 000 kr där hela summan skänks till förmån för Team Rynkeby God Morgon – Barncancerfonden.

Potatisen sattes den 14 mars och i år har det tagit knappt 2 månader för potatisen att bli klar, det kalla vädret i april till trots.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.