Nästa artikel
Första frilandsodlade färskpotatisen skördad
VÅRTECKEN

Första frilandsodlade färskpotatisen skördad

Publicerad 30 april 2021 (uppdaterad 30 april 2021)
Lagom till 1:a maj har nu den första frilandsodlade potatisen skördats. Som vanligt är det Bjäre som står för bedriften men någon traditionell auktion och rekordpriser blev det inte i år.
Årets första frilandsodlade färskpotatis plockades på Bjäre igår, men det blev ingen traditionell budgivning med rekordpriser. Istället ställdes det till med valborgsfest för vår äldre generation som haft många och långa månader med social distansering. Och fest blev det!

Hundra kilo exklusiva primörer skickades direkt från Mäsinge på Bjärehalvön till vård- och omsorgsboendena Fullriggaren i Helsingborg, Ekparken i Göteborg, Älvsjögården i Stockholm och alla äldreboenden i Båstads kommun. Den gyllene premiärpotatisen serverades rykande nykokt till 300 valborgsfirare på de olika boendena.

För Svensk Potatis kändes det fint att få skänka glädje och guldkant som tack för att de hållit i och håller ut. Vi andra får vänta lite till men snart nog kan vi njuta av primörerna, kanske tillsammans med sill på någon campingplats. För visst smakar de bäst där?
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.