Nästa artikel
Förtältsförbud i Danmark
Nyheter

Förtältsförbud i Danmark

Publicerad 10 december 2008 (uppdaterad 13 juli 2010)
Nya regler från Danska Campingrådet sätter stopp för fristående förtält på landets campingplatser. De nya reglerna införs från årsskiftet och har kommit till för att understryka att "camping är en mobil ferie- och fritidsupplevelse".

Danska campingrådets nya regler gör gällande att endast sedvanliga förtält får användas. En del förtält är fristående, ofta vintertält, universaltält och husbilstält, och det är dessa som berörs av regeln.

En annan del i det nya är att "ground cover", fiberdukar, presenningar och annat som täcker marken och sticker utanför förtältet ej får användas. Reglerna har tagits fram genom en överenskommelse mellan By- och Lanskabsstyrelsen, Kommunernas landsförening och Campingrådet.

Fritt översatt ur Danska campingrådets information:
"Det har under senare år kunnat konstateras att det har ställts upp icke "sedvanliga" förtält. Med sedvanlig menas förtält som är sammankopplade med husvagnen via en skena och som inte kan sättas upp utan husvagn. Från den 1 januari 2009 får endast sedvanliga förtält sättas upp på danska campingplatser"
Slut citat


Vad tycker du om reglerna? Kommentera nedan

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.