Bild
Nästa artikel
Fortsatt tillväxt i Grönklittsgruppen

Fortsatt tillväxt i Grönklittsgruppen

NYHETER

Campingbranschen går bra just nu och Grönklittsgruppen redovisar starka siffror även om förvärven av flera nya anläggningar påverkar resultatet.

Omsättningen ökade med 17 % tack vare en stark vintersäsong och helårseffekter av de nya verksamheterna som förvärvats eller tagits över. Av omsättningen föregående år utgjorde asylboende 7,5 mkr, vilket innebär att omsättningen med hänsyn tagen till den engångseffekten ökade med 22 %.

Resultatet före Goodwillavskrivningar, bokslutsdispositioner och skatt försämrades med 18,8 Mkr under perioden jämfört med samma period föregående år. Driftskostnader för förvärvade anläggningar, Duse Udde Camping i Säffle, Sunne Camping och Sommarland och Ansia Resort i Lycksele belastar resultatet för perioden vilket det inte gjorde föregående år, medan intäkterna till stora delar kommer under sommarsäsongen.

Delårsrapport för koncernen 1 september 2016 – 30 april 2017.

  • -Nettoomsättningen ökade med 17 % (20 %), en ökning med 27,2 Mkr (26,9 Mkr) mot föregående år 
  • -Resultat före Goodwillavskrivningar och skatt försämrades med 18,8 Mkr till – 16,8 Mkr (2,0 Mkr)
  • -Soliditeten är fortsatt stark 43 % (48 %).
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.