Bild
Nästa artikel
Framtidens husvagn snart här

Framtidens husvagn snart här

NYHETER

Svenska företaget Alde sponsrar ett unikt projekt i Qatar där framtidens mobila hem skapas. Bakom projektet står Matt Attenborough i samarbete med Qatar University. Nästa generations husvagn ska ha modern design, intelligent teknik och bättre material än tidigare. Och Aldes värmesystem.

– Det här är ett unikt och innovativt projekt som redan har väckt stor uppmärksamhet. För oss är det väldigt spännande att få vara med som partner, säger Håkan Streimer, Sales & Marketing Manager på Alde.

Projektet har namnet New Generation och bakom det står amerikanen Matt Attenborough. Han tyckte att utvecklingen på husbilar och husvagnar stod still, flyttade till Qatar och började drömma om framtidens mobila boende. I dag har han en färdig skiss för sina drömmars husvagn och har dragit igång en crowdfunding, det som kallas gräsrotsfinansiering på svenska. Så snart målet på 125 000 dollar är uppnått startar bygget av prototypen, som planeras vara klar för visning till nästa vinter.

Framtidens mobila husvagn har modern design, intelligent teknik och bättre material. Den har en helgjuten kaross i glasfiber som håller längre och är starkare och lättare, påkostad inredning och smart teknik rakt igenom. Den har dessutom så kallad slide out åt alla håll, som ger stora, flexibla ytor.

Svenska Alde tillverkar värmesystem för husbilar och husvagnar med fokus på kvalitet och innovation. Tillverkningen ligger i Färlöv utanför Kristianstad och i dag är företaget världsledande på sitt område med representation på ett stort antal marknader. Alde kommer att bidra med värmesystem till prototypen och också åka ner och vara en resurs på plats vid tillverkningen i Qatar när det är dags.

För att läsa mer om New Generation, gå in på nextgenerationrv.com eller indiegogo.com/projects/the-next-generation-of-travel/x/6303768
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.