Nästa artikel
Frankia 2019
Elmia

Frankia 2019

Publicerad 30 augusti 2018 (uppdaterad 31 augusti 2018)
Frankia har en hel del nyheter på repertoaren till 2019. Vi presenterar tre helt olika fordon, en av dem en ovanlig modell.
Frankia I 890 GD
I Sverige är Frankias bästsäljande serie baserad på Fiat Ducato och de längre modellerna efterfrågas mest. Enligt Frankia har många saknat ett ännu längre alternativ och även ökad totalvikt. Med Frankia I 890 GD uppfylls både dessa önskemål. Längden är ungefär nio meter och totalvikten hela 5500 kilo.  Dessutom har designen av fronten fått sig en översyn och inne i bilen märks den ökade längden framförallt i köket som fått breda ut sig mer och är rakt i formen istället för L-format. 

Frankia Platin
Platin är Frankias top of the line serie och även den har fått ny exteriör design med fräckare drag. Platin är baserad på Mercedes Sprinter som i år finns i nytt utförande, i den helintegrerade Platin syns det bara invändigt. Mitt på instrumentbrädan finns en riktigt bred display med touchfunktion och många andra nya egenskaper som 3D-grafik och röststyrning. Det finns även många mer eller mindre avancerade säkerhetssystem i nya Sprinter. Inredningen är i övrigt rätt så lik så vi bifogar även ett bildspel från årsmodell 2018. 

Frankia T 7400 GD
I Sverige har vi de senare åren främst sett Frankias större pjäser men ur fabriken i Bayern rullar det även ut många mindre modeller. Ett exempel är T 7400 GD som även den baseras på nya Mercedes Sprinter. Eftersom det är en halvintegrerad modell är det ingen tvekan om den saken: Nya Sprinter är har ny look med lite mjukare nos. Inne i bodelen i denna jämförelsevis korta modell lyckas Frankia på något förunderligt sätt få plats allt som brukar finnas i deras större bilar. Stort garage, i princip identiskt kök som de flesta större modeller samt gott om förvaring. 

Uppdatering: Modellerna I 890 och Platin kommer visas på Elmiamässan 2018 men T 7400 GD hinner inte fram i tid. Den svenska importören Forsbergs Fritidcenter uppger att modellen kommer finnas i Sverige senare i höst.
 
Missa inte de läckra bildspelen på de olika husbilarna från Frankia!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.