Bild
Nästa artikel
Frankia Sprintar 2019

Frankia Sprintar 2019

nyheter

Frankia är tidigt ute med att bygga på nya Mercedes Sprinter. Vad sägs om den lilla godbiten T 7400 GD?

Under senare år har Frankia allt mer fokuserat på stora helintegrerade husbilar, inte minst i Sverige. Från fabriken i Bayern rullar det dock även iväg en hel del mindre fordon. Det senaste exemplet är den halvintegrerade modellen T 7400 GD som baseras på Mercedes Sprinter som i år kommer med helt nya specifikationer.

Den mest fundamentala skillnaden är att Mercedes Sprinter nu kan beställas med fram- bak eller fyrhjulsdrift. Det är dock långt ifrån säkert att det går att välja fritt hos husbilstillverkaren. En annan förändring i nya Sprinter är att det mitt på instrumentbrädan finns en riktigt bred display med touchfunktion och många andra nya egenskaper som 3D-grafik och röststyrning. Det finns även många mer eller mindre avancerade säkerhetssystem till nya Sprinter men det är inte säkert att alla de finns på husbilsbyggen, det är något som även gäller för andra basfordonstillverkare.

I bodelen lyckas Frankia, i denna jämförelsevis korta modell, på något förunderligt sätt få plats allt som brukar finnas i deras större bilar. Stort garage, i princip identiskt kök och gott om förvaring. Huruvida denna modell kommer att lanseras i Sverige låter vi vara osagt. Chansen att i Sverige få se Frankias ”top of the line serie” Platin, som även den är baserad på nya Mercedes Sprinter, är betydligt större.
 
Taggar: Nyheter, Frankia

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.