Nästa artikel
Gekås bygger ställplatser
NYHETER

Gekås bygger ställplatser

Publicerad 16 mars 2017 (uppdaterad 16 mars 2017)
Gekås drar upp planer för att det ska bli fler platser för husbilar och husvagnar men även ett nytt campingområde och en ny väg.

Välbesökta Gekås varuhus vill utöka kapaciteten för att ta emot fler besökare. De nya planerna handlar om att anlägga fler ställplatser, ett nytt campingområde, en bensinstation, biltvätt och servicehall. Därutöver planeras för en ny väg mellan Gekås huvudlager och varuhuset.

– Det är ett sätt att slippa ha godstransporter genom samhället, säger Jan Wallberg, Gekås koncern-vd till Hallandsposten. 

Där campingens incheckning ligger idag ska det enligt planerna anläggas servicebyggnader och ny bensinstation. Utökningen av campingen skulle bli mellan incheckningen och reservplatserna vid Hedevi.

Kommunstyrelsen är positiv till planerna och godkände att planarbetet påbörjas. För vägen krävs dock en trafikanalys. Det tänkta planområdet är cirka 60 hektar stort. 

Utöver de senast presenterade planerna vill Gekås-koncernen bygga lägenhetsmotell strax nordost om varuhuset. Dessutom vill de bygga ut sitt hotell med en ny byggnad vilket skulle innebära dubbelt så många rum som i dag och fler konferensutrymmen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.