Bild
Nästa artikel
Gnesta satsar på grönt

Gnesta satsar på grönt

Nyheter

När Gnesta fyller 20 år väljer de att satsa på ett nytt årligt event, Gnesta Gröna Marknad.

Gnesta kommun fyller 20 år och inbjuder till ett nytt årligt evenemang som ska sätta Gnesta på den gröna kartan. Gnesta Gröna Marknad samlar över 40 småproducenter och hantverkare på Gnestas torg som under lördagen den 15:e september fylls med musik, spex, dofter och smaker.
Vi vill återkalla minnet av en svunnen tid då lokalbygden levde av egen låga och genuinitet var ett faktum. Vi har fått otroligt fin respons till detta initiativ det verkar ligga helt rätt i tiden  säger Yohanna Amselem, en av fem medlemmar i Gnesta Lanthandel som står som huvudarrangör tillsammans med intresseföreningen c/o Gnesta.

Förutom över 40 småföretagare och hobbyföretagare från Gnestas omnejd, som under dagen kommer att sälja alltifrån grönsaker till förädlade produkter och hantverk så kommer det att säljas tillagad mat av olika slag. Äppelstrudel bakad över öppeneld och viltkebab är några kulinariska inslag man kommer att finna. Bland andra sevärdheter kan nämnas en smidesverkstad som smider hantverk på plats.

Musik och underhållning hela dagen är arrangörerna glada att kunna presentera då en rad lokala artister, teatergrupper och dansare visar sitt stöd för det gröna alternativet genom att bjuda på uppträdanden på torgen. Alla besökare är dessutom inbjudna att delta på marknadens tävlingar.  Ta vara på fallfrukten i trädgården och lämna ett bidrag till tävlingen om  ”Gnestas bästa äppelpaj” eller är du av det mer teatraliska slaget kanske du ska fundera ut en utstyrsel och ställa upp och tävla om ”Bästa Gammaldags klädsel”!


För barnen kommer det att finnas ponnyridning. Äppel-älskare kan vända sig till pomologen Mats Brokvist som kommer att var på plats och sortbestämma dina äpplen och vill man lära sig om gamla konserveringsmetoder kan man lära sig mjölksyrningens hantverk på ARTLAB Gnesta vid bryggeriet. 

Detaljer hittar du på hemsidan; www.gnestagronamarknad.se

Du kan även läsa mer om arrangörerna Gnesta Lanthandel och c/o Gnesta
www.gnestalanthandel.se
www.careofgnesta.se

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.