Bild
Nästa artikel
Göta kanal mer populärt

Göta kanal mer populärt

SEMESTER

Medan båtbesökarna blir färre ökar husbilsturismen till Göta Kanal

Göta kanal som besöksmål fortsätter att utvecklas. Med 3 miljoner beräknade besökare är Göta kanal ett av Sveriges största besöksmål. Den stora mängden besökare kommer till Göta kanal på annat sätt än med båt, för att uppleva slussningen och den unika kanalmiljön. Även cykelturismen är sen många år stor och etablerad längs Göta kanal och vandringsupplevelser, som lanserades i år har tagits väl emot.
 

– Bland besökare som kommer landvägen, sticker besökare med husbil ut igen, säger Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande. Husbilsturismen längs kanalen fortsätter att öka, i år med ca 10 %. Ställplatserna i kanalens gästhamnar har blivit mycket populära, och vi har i många fall haft svårt att möta efterfrågan.

– Den positiva utvecklingen av turismen längs kanalen har också medfört att det idag finns flera företag som erbjuder kanalupplevelser året runt. Det är snart dags att presentera julutbudet längs kanalen, säger Anders Donlau.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.