Bild
Nästa artikel

Götaälvbron 75 år i dag

NYHETER

I dag fyller Götaälvbron 75 år samtidigt som dess ersättning planeras för fullt. Trafikkontoret firar med en bok om bron, men den dröjer ett par år till.

26 november 1939 invigdes Götaälvbron, och senast 2020 ska den vara ersatt eftersom då beräknas vara för sliten för att anses säker. Redan nu är tung trafik förbjuden i ytterfilerna och ett fiberoptiskt övervakningssystem håller koll på förslitningar i balkarna.
 
Trafikkontoret i Göteborg har inför 75-årsjubileet anlitat en författare som ska skriva en bok om brons historia. Boken beräknas vara klar för utgivning om ett par år, kanske lagom till invigningen av ersättningsbron.
 
Den bro som ska ersätta Götaälvbron ska enligt planerna börja byggas nästa år, men flera överklaganden är inlämnade och måste behandlas innan bygget sätter igång. Det är främst olika sjöfartsintressen som överklagat då de anser att den nya bron kommer innebära ett hinder för sjöfarten.

Artikeln ursprugligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.