Bild
Nästa artikel
Göteborg och Uppsala köar allt mer

Göteborg och Uppsala köar allt mer

NYHETER

Men stockholmare fastnar inte lika länge som förr i trafikstockningar.

Navigationföretaget TomTom har släppt sin årliga Traffic Index som belyser trängsel och trafikstockning världen över. Det visar sig att vår huvudstad inte längre toppar den nordiska ligan i trängseltid, det gör istället Oslo.

Stockholmsresenärer har minskat sin kötid, från tidigare 35 minuter per dag till 33. Slår man ut kötiden på ett år betyder det att det spenderas i genomsnitt 126 timmar extra i trafiken till och från arbetet. Det motsvarar 15 arbetsdagar per år. Föga förvånande var den värsta trafikdagen i Stockholm under 2016 onsdagen den 9 november i samband med snökaoset som drog in över huvudstaden.

Trafiksituationen har överlag alltså förbättrats i Stockholm, men i Uppsala och Göteborg har den istället blivit värre jämfört med föregående år. I Göteborg sitter bilisterna fast i köer 28 minuter dagligen, en ökning med fyra minuter. Uppsalaborna tillbringar 24 minuter extra i trafikstockningar dagligen. 

Värsta trafikdrabbade staden i Europa är polska Lodz, där resan tar i snitt 51 procent längre tid. Högst trängsel i hela världen har fortfarande Mexiko City där pendlarna sitter i köer 59 minuter per dag.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.