Nästa artikel
Göteborg och Uppsala köar allt mer
NYHETER

Göteborg och Uppsala köar allt mer

Publicerad 28 februari 2017
Men stockholmare fastnar inte lika länge som förr i trafikstockningar.

Navigationföretaget TomTom har släppt sin årliga Traffic Index som belyser trängsel och trafikstockning världen över. Det visar sig att vår huvudstad inte längre toppar den nordiska ligan i trängseltid, det gör istället Oslo.

Stockholmsresenärer har minskat sin kötid, från tidigare 35 minuter per dag till 33. Slår man ut kötiden på ett år betyder det att det spenderas i genomsnitt 126 timmar extra i trafiken till och från arbetet. Det motsvarar 15 arbetsdagar per år. Föga förvånande var den värsta trafikdagen i Stockholm under 2016 onsdagen den 9 november i samband med snökaoset som drog in över huvudstaden.

Trafiksituationen har överlag alltså förbättrats i Stockholm, men i Uppsala och Göteborg har den istället blivit värre jämfört med föregående år. I Göteborg sitter bilisterna fast i köer 28 minuter dagligen, en ökning med fyra minuter. Uppsalaborna tillbringar 24 minuter extra i trafikstockningar dagligen. 

Värsta trafikdrabbade staden i Europa är polska Lodz, där resan tar i snitt 51 procent längre tid. Högst trängsel i hela världen har fortfarande Mexiko City där pendlarna sitter i köer 59 minuter per dag.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.