Bild
Nästa artikel
Gotlandstrafiken får tillskott

Gotlandstrafiken får tillskott

NYHETER

Nu har Gotlandsbolagets nybygge Visborg levererats och ska seglas till Sverige. Till sommaren kommer den nya färjan Visborg att öka passagerarkapaciteten.

Fartyget Visborg, som ägs av Rederi AB Gotland, är nu registrerat i det svenska skeppsregistret och kommer att köras av dotterbolaget Destination Gotland.

– Det känns väldigt bra. Det har varit ett långt projekt och vår organisation har gjort en väldigt bra insats från början till slut. För vår kärnverksamhet hemma på Gotland innebär det en miljöförbättring och kapacitetsförstärkning, säger Rederi AB Gotlands vd Håkan Johansson och Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland säger

– Det är fantastiskt roligt att vi nu har fått Visborg levererad och under svensk flagg. Vi ser fram emot att hon ska komma hem och vi ska kunna sätta henne i trafik.

Resan till Sverige beräknas ta cirka 30 dagar och första anhalt blir Oresund Drydocks i Landskrona där fartyget ligger i ungefär en månad för att ta ombord den sista utrustningen och trimma in fartyg och besättning. Trafiken inleds kring månadsskiftet februari-mars. Från påsk kommer alla tre fartygen att vara i trafik under den kommande högsäsongen.

Den nya färjan har en kapacitet på 1 650 passagerare och kan drivas på biogas (LBG) men fram tills att detta bränsle finns tillgängligt kommer att använda LNG.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.