Bild
Nästa artikel

Gratis ställplats på Öland retar

NYHETER

Ölands köpstad erbjuder gratis ställplatser men det skulle de inte göra menar kringliggande campingar.

Det är 24kalmar.se som skriver om att Ölands köpstad även i år fortsätter att erbjuda gratis ställplatser, något som retat gallfeber på de näraliggande campingarna som anser att de utsätts för otillbörlig konkurrens.

– Det vi vänder oss emot är inte att de har ställplatser där, utan att det är gratis. Det kostar noll kronor att stå där. Men finns inget i världen som är gratis, någon måste måla linjer, tömma sopor, tillhandahålla el och så vidare, säger Catrin Sörenson, vd på Kronocamping Saxnäs och styrelsemedlem i SCR Svensk Camping till 24kalmar.se

– Jag vill inte ens uttala mig mer i det här. Den börjar flippa ut den här diskussionen, säger Ölands köpstads centrumledare Birgitta Josefsson och hänvisar i stället alla frågor till Ölands köpstads förvaltare C-J Nilsson på P&E Fastighetspartner.

– Jag vill gärna ha konkurrens, men det kan inte vara gratis. När man köper en husbil för en och en halv miljon så har man råd att betala parkeringen. Öland ska välkomna alla och visa var man kan bo, men Öland ska lägga sig platt och säga att det här har vi gratis, säger Catrin Sörenson enligt artikeln som du i sin helhet hittar här.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
kjellinge
2015-05-27 09:16

Vi har bott på Öland i 5 år och upplever att avundsjukan är mycket stor här. Catrin ordna ställplatser med service och ta ut en hundring om det är så att gratis ställplats stör!

#2
Lurvasser
2015-05-27 12:01

Varför ta ut en hundring?
Nej, de har helt rätt. Folk nyttjar ställplatsen
OCH handlar allt de behöver i köpstaden.
DET är det fina i kråksången.
Men det fattar inte de pengagalna campingplatserna.

#3
Aries57
2015-05-28 06:42

Sköt om din egen plats Catrin. Om du är så dum att du ställer sådana krav på andra för att du skall få mer gäster, så kan du nog räkna med att det blir kontraproduktivt. Bry dig inte om vem som ritar linjer eller tömmer sopor på andra ställen. Husbilsfolket betalar nog sin del, tro inte att köpstaden idkar välgörenhet. Däremot kanske dom insett att husbilsfolket är en växande skara som är värda att satsa på. Om du går ut och baktalar potentiella gäster så slår det bara tillbaka.
Att som affärskvinna börja gapa om att inget är gratis låter i mina öron lite märkligt. Alla utom du verkar veta att det är för att locka kunder, och väldigt många delar ut "gratis" grejer eller lockar med andra gratis saker om man besöker dem.

#4
pekka
2015-06-01 18:31

Kan bara instämma i ovanstående kommentarer. Snåla missunsamma campingägare som inte ser längre än nästippen. De har ju inte fattat att vi som åker husbil oftast inte vill nyttja bollhav eller hoppborgar utan hellre spenderar pengarna i butikerna eller restaurangerna. Hurra för fler sådana här initiativ.
Räcker det inte för campingarna att de redan är i princip fullbelagda. Vi bor också på camping ibland men det är mest för att kunna tvätta lite kläder, men när man väl är där så nyttjar man ju anläggningen fullt ut för de kan minsann ta rejält betalt.
Hursomhelst så gynnar det ju butiksägare och kommunen att vi kommer dit och semestrar men campingägarna kanske bor i en annan kommun så de inte får del av kakan, jag vet inte hur det ligger till men det skulle inte förvåna mig om campingarna fått någon form av kommunbidrag till sin verksamhet.
Det är väl ändå upp till var och en om man vill ha en gratis ställplats eller ej. Privata aktörer skall väl fullkomligt skita i om någon annan har ett sådant arrangemang.
Lär av Tyskland som har tusentals ställplatser av olika kvalite allt från gratis till ca 25 euro, dessutom så brukar det fungera utmärkt att stå gratis på parkeringen till ett gasthaus om man äter en middag hos dem.
Ha en fin sommar alla
Pekka i Luleå

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.