Bild
Nästa artikel
Grottan i Lummelunda till salu

Grottan i Lummelunda till salu

NYHETER

Det är SVT som kommer med den något märkliga nyheten om ett av Gotlands mest välkända turistmål. De två bröderna som driver bolaget som står för visningarna av grottan har beslutat sig för att gå i pension.

Bolaget, som har samma namn som grottan, bildades 1959 av Martin Ardin, Gunnar Olsson och de två brödernas far; Rolf Ödin skriver SVT Öst. Marken vid grottan har dock varit i familjen Ödins ägor sedan de båda brödernas farfar 1913 köpte fastigheten på den. Tiden står dock inte still och de båda bröderna har nu hunnit vara pensionärer i flera år varför planer på att sälja bolagen har tagit form.

Grottan blev 1989 ett naturreservat efter att Länsstyrelsen på Gotland beslutat så. Vad som händer med gruvan nu, det återstår att se skriver SVT.

– Jag hoppas på att det fortsätter på ungefär samma sätt som vi har drivit det. Klart jag hoppas att det blir en bra köpare som kan utveckla det på ett bra sätt, säger Gunnar Ödin.

 

 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.