Nästa artikel
Högre pris för besiktning av husbil
NYHETER

Högre pris för besiktning av husbil

Publicerad 8 februari 2014 (uppdaterad 10 februari 2014)
Opus bilprovning har sedan årsskiftet höjt priset för för att besiktiga husbilar. Svensk bilprovning är cirka 200 kronor billigare även om även de höjt priser.

Opus bilprovning tar 790 kronor för en kontrollbesiktning för personbil klass två, som en husbil över 3,5 ton kan klassas som, medan Svensk bilprovning tar 530 kronor för samma typ av besiktning.

– I fjol kostade det dessutom under 500 kronor när jag besiktigade den, säger Lars Nilsson som Piteåtidningen intervjuat.

Han är upprörd över prishöjningen som kom vid årsskiftet. Det statliga monopolet för bilbesiktningar bröts den 1 juli 2010.

– Priserna har legat fel historiskt och vi har sett över priserna både uppåt och nedåt. Personerna som utför besiktningen behöver en speciell utbildning och det är dyrare för oss att hålla i gång det, säger Anders Henriksson, affärsområdeschef för Opus bilprovning i Norrbotten i sitt svar på kritiken i samma artikel i Piteåtidningen och fortsätter
– Men det är det här det kostar för den extra kompetensen, säger han.

Men även Svensk bilprovning har genomfört en generell prishöjning i höstas på grund av högre omkostnader.

– Det var nödvändigt för att kunna göra de investeringar som vi behövde göra, för att vara offensiva på marknaden och för att öka tillgängligheten. Vi har gjort bedömningen att det är den här prissättningen vi ska ha just nu, säger Cecilia Blom Hesselgren, informationschef vid Svensk bilprovning.

Piteåtidningens artikel hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.