Nästa artikel
Hafsten Resort blev årets campingföretagare
NYHETER

Hafsten Resort blev årets campingföretagare

Publicerad 11 april 2017
SCR:s pris ”Årets campingföretagare” gick i år till Hafsten Resort i Bohuslän. Även campingföretagare från Västerbotten, Skåne, Småland, Halland och Dalarna belönades.

Förra veckan samlades medlemmar från hela landet för årskonferens och 50-årsjubileum i Göteborg. Konferensen avslutades med att framstående företagare uppmärksammades skriver SCR på sin hemsida.

- Det är fascinerande att få ta del av den starka drivkraft och framtidstro som bubblar i vår bransch, säger Eva Werkelin, tidigare styrelseordförande i SCR Svensk Camping.

Det mest prestigefulla priset, "Årets campingföretagare", gick till Ingela Grytfors och Kjell Karlsson som tillsammans driver Hafsten Resort i Bohuslän. De får priset för att de under en lång rad år satsat på utbyggnad och utveckling av anläggningen. Idag är Hafsten Resort en i stort sett komplett året runt-anläggning med fem stjärnor i SCR Svensk Campings klassificering. Återväxten i familjeföretaget verkar också säkrad vilket kan betyda fortsatt utveckling i samma anda.

Årets pristagare alla kategorier:

Årets campingföretagare är Ingela Grytfors och Kjell Karlsson, Hafsten Resort, Uddevalla. De belönas för att genom kreativitet och nytänkande ha skapat en modern campinganläggning - som är öppen året runt.

Årets innovatör är Lasse Sörensson, Kronocamping Saxnäs-Öland. Genom finurlighet och nätverkande med kommun samt leverantörer kunde anläggningens viktiga poolinvestering användas trots rådande vattenbrist för hela destinationen.

Årets marknadsförare är Asta och Jörgen Nystrand, Röstånga Camping & Bad. Genom en väl genomtänkt strategi har man lyckats bli en av de mest framgångsrika anläggningarna inom sin nisch – barnfamiljer.

Årets ledare är Louise Söderlund, Isaberg Mountain Resort, Hestra. Louise är omtyckt och mån om sin personal och backar inte att genom hårt och målinriktat arbete visa vägen i sitt ledarskap. Det goda ledarskapet har gjort att Isaberg Mountain Resort starkt positionerat sig som en åretruntanläggning.

Årets branschförflyttare är Nils Gordh, Destination Apelviken, Varberg. Pristagaren har i decennier flyttat gränserna genom stort och ärligt engagemang i campingnäringen. Nils lämnar sällan någon oberörd i sitt engagerande sätt, men han flyttar ständigt branschgränserna.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”, gick till Stephanie Yxerius, Siljansbadets Camping och Rättviks Camping. Stephanie har utvecklats i rask takt - både i sin roll som ledare och i sitt affärsmannaskap. Hon bemöter både kollegor och gäster med en genuin värme och hjälpsamhet.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.