Bild
Nästa artikel
Halens Camping ombyggd för sex miljoner

Halens Camping ombyggd för sex miljoner

NYHETER

Vid Blekinges största sjö Halen och Olofströms naturreservat finns Halens camping. Nu har de investerat sex miljoner i bland annat en ny servicebyggnad.

Den naturskönt belägna campingen har fått ett rejält lyft i samband med investeringen som startade i oktober 2018.

Trots den natursköna platsen ligger campingen bara två kilometer från Olofströms centrum och det finns även stora möjligheter för aktiviteter i naturreservatet, i den rika kulturbygden och på campingen går det att hyra cykel, båt eller kanot.

– Den blev ett riktigt lyft för campingen. Jag ser fram mot årets säsong och reaktionerna på de gäster som besökt oss tidigare. Det var bara stommen som stod kvar av den gamla byggnaden, som började rivas i oktober i fjol, säger Joachim Dahlgren när vi pratar med honom.

I samband med renoveringen av servicebyggnaden, den byggs på den gamla stommen, bilades golvet upp och golvvärme installerades. De gamla träbänkarna i omkläddnings- duschrummen byttes ut mot bås där det är möjligt att byta om enskilt. Miljön har varit i fokus vid ombyggnaden där campingen lyfter fram ventilations och värmesystemet, belysning med rörelsevakt samt detaljer som att pappershanddukar och toapapper endast går att få styckevis i ark. Campingen vill på detta sätt bidra till att spara på miljön.

Eftersom campingen besöks av många hundägare har de även installerat en hunddusch, kan vara skönt för både för hund och ägare efter ett pass i skogen. En annan nyhet är familjebadrummen. I dessa finns det såväl toaletter som handfat i två storlekar, en för de vuxna och en för de små. Den ena duschen är uppbyggd, så att föräldrarna ska kunna hjälpa sina barn utan att behöva böja sig ned.

Det nya köket har kompletterats med sittplatser så att de som vill äta frukost där har möjligheter till det. Där finns också en diskmaskin installerad.

Slutligen har de även byggt en ny reception med butik och en stor glassbar med uteservering.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.