Bild
Nästa artikel
Hälften av oss vill bo utomlands som pensionärer

Hälften av oss vill bo utomlands som pensionärer

NYHETER

Drömmer du om att göra din livs resa i husbilen när du lagt arbetshandskarna på hyllan? Det är det många som gör och husbilen är ett utmärkt redskap för att förverkliga denna dröm!

Närmare hälften, 46 procent, av de svenskar som ännu inte gått i pension vill bosätta sig utomlands delar av året eller hela året när de slutar att arbeta. Det visar en undersökning genomförd av Novus på uppdrag av pensionsbolaget Movestic.

Undersökningen är gjord i åldersgruppen 20-67 år som fått svara på frågan ”Vill du bosätta dig utomlands hela eller delar av året när du blir pensionär?” Den grupp som mest drömmer om att bo utomlands är åldersgruppen 45–54 år där över hälften (53 procent) helt eller delvis vill bosätta sig utomlands, men även i den yngsta åldersgruppen, 20-29 år har redan nu fyra av tio (41 procent) tankar på att flytta utomlands som pensionärer. De flesta vill bo utomlands delar av året, en av 20 vill lämna Sverige helt och bo utomlands hela året.

Intresset för att bosätta sig utomlands skiljer sig något mellan olika delar av landet. De som idag bor i södra Sverige är mer intresserade av att flytta utomlands (57 procent) än de som bor i norr (38 procent).

– Undersökningen visar att många skulle vilja bosätta sig utomlands, inte bara resa, när de blir pensionärer. Det är lätt idag att ta med sig sin allmänna pension och sin tjänstepension utomlands och det är därför inte omöjligt att vi framöver kommer att se allt fler som förverkligar sina drömmar, säger Helena Olsson, kommunikationschef, Movestic.

Information om vad som gäller om du vill gå i pension utomlands finns på Pensionsmyndighetens hemsida.

Taggar: Nyheter
Hälften av oss vill bo utomlands som pensionärer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.