Nästa artikel
Håll Sverige Rent och Acamp lanserar ”Clean Camping”
NYHETER

Håll Sverige Rent och Acamp lanserar ”Clean Camping”

Publicerad 23 juni 2021 (uppdaterad 25 juni 2021)
Allt fler campar men baksidan är att nedskräpningen ökar. Nu inleder Camp och Håll Sverige Rent en kampanj kallad "Clean Camping" för att få oss att tänka på småsaker som gör stor skillnad.
Det finns allt fler campingfordon i trafik och stora campingplatser rapporterar redan nu om högt bokningstryck. Även i år larmas det om ökad nedskräpning till följd av att fler väljer att fricampa och därför lanserar Acamp och Håll Sverige Rent nu initiativet Clean Camping för att förebygga nedskräpning.

De som står bakom kampanjen är det nystartade företaget Acamp som snabbt skapat sig en plats på marknaden för husbilar i Sverige. Genom sin plattform vill de göra det enklare för markägare och företagare att nå ut till campare och skapa nya kontakter mellan campare och värdar. Det gäller ofta småsaker med stor påverkan, inte minst för de som är ovana vid hanteringen av exempelvis skräp och avfall i naturnära områden.

– Vi ser att fler besökare ofta leder till mer nedskräpning. Så det är viktigt att alla vet vilka rättigheter och skyldigheter man har när man vistas i naturen. Det blir trevligare för alla om man får besöka en ren miljö, där inte djur eller natur heller riskeras ta skada, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Clean Camping är ett gemensamt initiativ där värdar som registrerar sig hos Acamp kan välja att bli certifierade ”Företagare mot skräp” och kunna använda sig av det i sin marknadsföring. Vidare tillhandahåller Håll Sverige Rent utbildningsmaterial och information riktade till såväl värdar som campare.

– Vi vet att det många nya campare ger sig ut denna sommar; därför vill vi ta vårt ansvar och bistå med tips och utbildning till såväl värdar som campare för hur vi ska bete oss respektfullt där ute, säger Magnus Ormestad som ansvarar för hållbar turism hos Acamp. Vårt budskap med Clean Camping är ju egentligen självklarheter - men det är bevisligen något som måste upprepas och synliggöras än mer. Här vill vi axla vårt ansvar.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.