Nästa artikel
Halverad turism med stängd ställplats
NYHETER

Halverad turism med stängd ställplats

Publicerad 13 september 2018
När Figeholms båtklubb blev tvungna att stänga sin ställplats vid Vasakajen föll turisttillströmningen med 1 500- 1 800 personer.

Det är Östra Småland som uppmärksammar det stora turisttappet som blev följden av att närboende klagade till Länsstyrelsen över att ärendet om ställplatser hanterats fel av Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen. De konstaterade att kommunens bygglovshantering utförts fel vilket ledde till att husbilar inte fick stå på Vasakajen.

Från början var det kommunen som uppmuntrade Figeholms båtklubb att anordna ställplatser och ett arrendeavtal slöts. Ställplatsen blev uppskattad av husbilsturisterna men däremot inte av grannarna vilket ledde till att klubben stängde ställplatsen i väntan på att kommunen skulle rätta till de formalia som det hela föll på. Kommunen har dock inte gjort detta.

För båtklubben har det inneburit ett avbräck med uppskattningsvis 1 500 - 1 800 färre besökande personer räknat mot situationen innan ställplatsen stängde. Nu vill Figeholms båtklubb veta om kommunen tänker följa sitt åtagande att ordna tillstånd för ställplatser i Vasakajen så att föreningen på längre sikt kan utveckla turismen i Figeholm.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.