Nästa artikel
Här är Årets ställplats 2015!
NYHETER

Här är Årets ställplats 2015!

Publicerad 29 december 2015 (uppdaterad 29 december 2015)
Vi har räknat rösterna och nu vet vi vem som vunnit tävlingen Årets Ställplats 2015. Det blev flera tusen röstsedlar att räkna och nu kan vi konstatera att den som vann inte bara har en väl utbyggd service utan också ett mycket fördelaktigt läge. Vinnaren är…
Med hela 36 procent av rösterna kammade ställplatsen vid Kaffeteriet i Borensberg hem årets tävling. Ställplatsen ligger alldeles invid Göta Kanal och förutom sitt fina läge vid kanalen är det nära till butiker, kafé och turistinformation. Här finns också ett alldeles nybyggt servicehus med alla bekvämligheter man kan önska som husbilist. Frågan är bara om de har möjlighet att ta emot fler gäster eller om det redan är fullt?

– Helt fantastiskt!, säger Catharina Rodling som är ansvarig för ställplatsen och blir tvungen att sätta sig ner när vi når henne på telefon. Vi har redan märkt av en ökning bara genom att vi nominerats men att vinna omröstningen hade vi inte vågot drömma om. Nu ska jag ta det lugnt och smälta att så många har röstat på oss, ett hjärtligt tack till alla! Det är bara två år sedan jag tog över ställplatsen, innan dess jobbade jag i detaljhandeln och något sådant här hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om! Nu får det bli ett glas champagne ikväll,  säger en glädjestrålande innehavare som tror att det kan bli ännu fler besökare säsongen 2016.

Förra året satsade man stort på det nybyggda och påkostade servicehuset vilket vi berättade om här på hemsidan i april 2014.

– Att besöka Göta Kanal med husbil har blivit oerhört populärt. Många av våra läsare har gått från båt till husbil och de sjönära ställplatserna har överlag en populär ställning och vinnaren Borensberg har inte bara ett svårslaget läge utan också ett påkostat servicehus med närhet till kafé, turistinformation och ortens butiker, säger Jimmie Öbom, chefredaktör Husbil & Husvagn.  

Husbil & Husvagn gratulerar den vinnande ställplatsen i Borensberg och även de andra deltagande ställplatserna som nominerades.   

FAKTA

Röstningsresultat 2015

Borensberg: 36 %
Tosteberga: 23 %
Bauergården: 19 %
Getterön Marina: 18 %
Falu gruva: 4 %

Artikeln ursprungligen publicerad 2015-09-16

Relaterade bildspel

FAKTA Borensberg
Ställplats Kaffeteriet, Borensberg 19 platser varav 15 med el och 4 utan el på ett läge alldeles invid Göta Kanal och Kaffeteriet där även Borensbergs turistbyrå inryms. Kostnad: 185 kr utan el och 200 kr med el inkl. alla faciliteter i servicehuset. Övrigt: nybyggt servicehus i två plan med hiss samt duschar, tvättstuga, wc. (deposition av servicekort 100 kr) Ute finns minigolfbana, grillplats och tömning av grå- och svartvatten (latrin) samt fyllning av vatten. 5 bokningsbara platser. Precis intill finns Kaffeteriet med kafé och servering där betalning sker med kort eller kontant. Turistbyrå i samma byggnad. GPS: N 58° 33' 32" E 15° 16' 48" Kontakt: Kaffeteriet 0141-756 556 eller kaffeteriet@gmail.com Hemsida:www.facebook.com/kaffeterietgotakanal
(Husbilar, el, soptömning, gråvatten, latrin, wc, hwc)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.