Bild
Nästa artikel
Här är det bäst för husbilar

Här är det bäst för husbilar

NYHETER

Just nu pågår omröstningen i husbilsklubben om vilken kommun som är Sveriges husbilsvänligaste kommun. Det finns fem finalister och vinnaren presenteras i maj 2015.

Styrelsen i HBK beslutade under hösten 2013 att inrätta utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun. Den första utmärkelsen delades ut 2014 och gick till Ystads kommun. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat denna ”nya” och växande grupp inom turistnäringen. Kommuner som via aktivt arbete anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsåkarna till sin kommun.

- Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns (t.ex. möjligheter till tömning av grå-/svartvatten). Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet, säger Leif Edström.

HBK är nu inne i finalomgången där fem kommuner gör upp om titeln Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015

Omröstningen för att utse vinnaren pågår för fullt på HBK´s forum. De fem kommunerna är:
• Arboga
• Kristinehamn
• Mörbylånga
• Nordanstig
• Öckerö

Vinnaren kommer att presenteras på Husbilsklubbens årsmöte, som genomförs i Norrköping lördagen den 16 maj 2015. Representanter från vinnande kommun kommer att bjudas in till denna ceremoni.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.