Bild
Nästa artikel
Sommartider
Sommartider

Här är sommarens vägarbeten

NYHETER

Snart startar sommarens vägarbeten. Här hittar du en sammanställning och var du via Trafikverkets webbplats kan hålla löpande koll på vägarbeten.

Beläggningsarbeten kan bara göras under den varma delen av året, men även andra typer av vägarbeten är lättare att utföra sommartid när temperaturen är gynnsam och dagarna långa. Arbetspendlingen är också mindre omfattande. Däremot måste arbetena samsas med semestertrafiken. Även om vägarbeten görs över hela landet, påverkas trafiken mest i och runt storstadsområdena.

– Vi gör allt vi kan för att minimera störningar under tiden arbetena pågår. Vi arbetar till exempel mycket under nätterna och försöker att undvika att jobba under perioder då det är mycket trafik, såsom fredag och söndag eftermiddag, säger Anna Lundman, underhållschef på Trafikverket.

Exempel på vägarbeten som kan skapa störningar i sommar:

  • arbeten med mitträcken på E4 och E10 i Norrbotten
  • beläggningsarbeten på E4 från Västerbotten till Jönköpings län
  • beläggningsarbeten på E22 i Östergötland och i Skåne
  • broarbeten på E4 i Stockholm
  • broarbeten på E6 och E45 i Västra Götaland samt på E18 i Värmland
  • vattenskyddsarbeten på E16/56 vid Mackmyra trafikplats i Gävleborg
  • förbättringar för kollektivtrafiken på E6 i Västra Götaland.
 

– Ett vägarbete är en arbetsplats för många personer som jobbar för att trafiksituationen ska bli bättre så jag uppmanar alla trafikanter som passerar att ta det lugnt, avslutar Anna Lundman.

Som bild till höger finns en nationell sammanställning med karta över vägarbeten som kommer att påverka trafikanterna i högre grad. Där är även sommarens vägarbeten i respektive län listade. Den länsvisa förteckningen redovisar inte allt som görs på vägarna i sommar. Trafikverket gör betydligt mer.

Ett tips för att hålla dig uppdaterad är att gå in på Trafikverkets webbplats och "Trafikinformation väg". Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.