Bild
Nästa artikel
Här bor Sveriges bästa bilförare

Här bor Sveriges bästa bilförare

NYHETER

När svenskarna själva får bedöma i vilken del av landet som invånarna är bäst på att köra bil är skillnaderna stora mellan de bästa och sämsta. Kolla in listan som Sifo gjort åt Kvdbil.

Det är ett representativt urval som fått frågan var de bästa förarna finns och de flesta svarar Norrland. Efter norrlänningarna anses stockholmarna komma följt av göteborgarna. Det visar en ny Sifo-undersökning från Kvdbil.

Drygt var tredje person, 34,7 procent, tycker att det är norrlänningar som ska ha topplatsen och det är det högsta anseendet som bilförare fått i alla undersökningar som gjorts på uppdrag av Kvdbil. I botten av listan återfinns Blekingeborna som endast får stöd av en procent av de svarande.

Undersökningen visar också att svenskarna anser att Volvo-ägarna är de som är bäst på att köra bil. Näst bästa bilförarna är de som äger en Toyota och på tredje plats återfinns Saab-ägarna. När svenskarna i stället ska utse vilka bilägare som kör sämst så hamnar BMW-förarna i topp.

– Bilar engagerar många och det är vanligt med attityder kring olika typer av bilägare. Att Volvo toppar listan över vilka som kör bäst bil kan förklaras av att många svenskar äger eller någon gång har ägt en Volvo, kommenterar Jessica Jegermalm, PR- och informationsansvarig på Kvdbil.

Vilka bilägare kör bäst bil?

Norrlänningar 34,7%
Stockholmare 25,4%
Göteborgare 10,5%
Dalmasar 10,2%
Annat 9,9%
Värmlänningar 9,9%
Västkustbor utanför Göteborg 8,1%
Smålänningar 7,5%
Smålänningar (inklusive Öland) 7,3%
Skåningar 6,2%
Östgötar 5,1%
Gotlänningar 4,4%
Blekingebor 1,0%
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.