Nästa artikel
Hedesunda Camping utsedd till mysigast i Europa
NYHETER

Hedesunda Camping utsedd till mysigast i Europa

Publicerad 22 januari 2020 (uppdaterad 22 januari 2020)
Hedesunda Camping har återigen fått en fin utmärkelse. För några dagar sedan tilldelades campingen priset för ”Loveliest Charm Camping” av den ansedda holländska turistorganisationen ANWB.
Renata Künz och Meindert Hamstra, ägarparet till Hedesunda Camping, försöker att ta sig personlig tid med sina gäster. Deras filosofi är att alltid vara på plats och tillgängliga när det behövs.

– Campingen är precis så lagom stor att vi känner nästan alla som campar hos oss, säger Renata. Själva hittar vi glädje i vårt jobb genom att ta oss tid att prata med våra gäster. Om vi skulle expandera allt för mycket försvinner den känslan, både för oss och gästerna, och det vill vi inte. Jag tror att det personliga bemötandet vi står för samt campingens unika, natursköna läge vid Nedre Dalälven gör att vi uppfattas som en fridfull plats, med mysighetsfaktor utöver det vanliga.

Förra årets pris som årets ”Grönaste camping” utanför Holland ledde till många nya bokningar. För att stå rustade inför årets säsong, och antagligen flera nya gäster, är man i färd med att renovera campingens kök och förbereda för några nya husbilsplatser.

– Säsongen 2019 var den bästa hittills, berättar Renata Künz. Vi fick väldigt många bokningar tack vare det förra priset, både från Holland och Sverige. Under själva högsäsongen bidrog det kanske inte så mycket eftersom vi har fullt ändå, men det gjorde ändå stor skillnad för oss eftersom vi fick en hel del extra bokningar under vår och höst.

Hedesunda Camping ligger beläget på den långsträckta åsen ”Ön” i Nedre Dalälven. Här får gästerna uppleva lugnet i en natur präglad av vildmarkskänsla. Naturliga sandstränder, skog inpå knuten och vidunderlig utsikt över älvlandskapet bidrar till känslan. Vanliga aktiviteter som tilltalar campingens gäster är bad, fiske, kanotutflykter och utforskande av den omgivande naturen.

– Utmärkelserna betyder väldigt mycket för oss, fortsätter Renata. Det är en direkt bekräftelse på att gästerna tycker om vårt sätt att arbeta och tänka kring gästfrihet och bevarandet av campingens natursköna miljöer. Det är campinggästerna själva som bedömer campinganläggningarna. De betygsätter ett antal områden som pris kontra kvalitet, lugn/natur, service, värdskap/gästfrihet, atmosfär, faciliteter, mat och dryck, med mera. Vi fick till exempel högsta betyg i värdskap/gästfrihet och lugn/natur.

Nedre Dalälven är känd för sin vackra, unika natur och är bland annat därför utsett till ett så kallat biosfärområde av FN-organet Unesco. Biosfärområdens främsta uppgift är att vara modellområde för hållbar utveckling, det vill säga att vi människor framgent lever och verkar tillsammans med naturens resurser på sådant vis att de samtidigt bevaras. Biosfärområde Nedre Dalälven följer Dalälven från Säter till mynningen i Älvkarleby och sträcker sig även genom kommunerna Hedemora, Avesta, Sala, Heby, Tierp, Sandviken och Gävle. Idag finns det utöver biosfärområde Nedre Dalälven ytterligare sex biosfärområden i Sverige, och totalt finns det över 700 biosfärområden i världen.

GPS: N60°21'03", E17°01'18". Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.