Bild
Nästa artikel
Heiligenhafen stänger 2012

Heiligenhafen stänger 2012

Nyheter

Den stora ställplatsen i nordtyska staden Heiligenhafen har under många år varit en trygg hamn för oss svenska husbilister. Nu ska den stängas.

 

Sedan i vintras har det gått rykten om att ställplatsen skulle stänga redan nu i sommar. Men Husbil & Husvagns utsände kan dementera detta. Den kommer att vara öppen hela säsongen 2011, dock kanske med något färre platser.
På hamnkontoret, som sköter både ställplatsen och den enorma gästhamnen, berättas att ett jättelikt byggprojekt med en "Seebrügge" ska förverkligas. 
Bygget kommer att använda ytorna vid nuvarande ställplatsen. Under 2011 kommer de flesta av platserna dock att vara kvar för att stängas helt 2012.
— Vi hoppas att vi då kan erbjuda en ställplats på annat håll i Heiligenhafen eller dess närhet, berättar de på hamnkontoret. Men det är ännu osäkert var och hur det blir. Vi inser hur populärt det är, inte minst bland svenska husbilsåkare.
I avvaktan på den nya ställplatsen hänvisas vi till närliggande Binnensee eller Burg på Fehmarn.
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Lasse Larsson NYKVARN
2013-02-18 11:58

Hejsan 2013!!!!

Är ställplatsen iHeiligenhafen stängd nu år 2013. vad har man för alt.
om man vill vara i staden.
Tacksam för svar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.