Bild
Nästa artikel
H&H kollar in begagnat del 3

H&H kollar in begagnat del 3

Nyheter

Nästa på tur att välja ut ett riktigt fynd är Anders Vänerman, som är ägare till en veterancampingbuss, han vill ha en alkovbil där sex personer kan åka säkert och lagligt. Han hittar det han söker i modellen Hymer Camp 554 -07.

 

Jag har kört flera husbilar med plats för två vuxna och två barn, men ofta vill barnen ha med en kompis. Sovmässigt är det sällan problem, då ett barn kan ligga på soffan eller om de är riktigt goda vänner, kan alla tre barnen knö ihop sig i exempelvis alkovbädden.
Men tyvärr får man åka olagligt/osäkert då det sällan är plats för fler än förare samt tre passagerare. Därför fastnade jag för en begagnad Hymer 544 Camp 2007, när jag skulle välja fordon. Just detta exemplar var importerat och på säljuppdrag, men har en intressant planlösning som ger totalt sex bältade platser, då det är en fast vägg mellan förarutrymmet och bodelen.
Två av platserna är bakåtvända mot den fasta väggen, och har ett bord mellan de andra två platserna. Sex personer kan sitta bekvämt runt bordet för att äta och umgås i ljusinsläppet från Heki takfönstret.
 
När det kommer till sovplatserna så kan två personer sova i alkoven, man bäddar för två personer mellan dubbelsätena, samt en kortvuxen kan ligga i den smala soffan längsmed vänstersidan. Detta ger totalt fem sovplatser. Men om man inte är alltför storvuxen, kan två vuxna sova i dubbelsätena, och då har man möjlighet att låta tre barn sova i alkoven, vilket ger sovmöjlighet åt alla sex.
Toalett och dusch finner vi längst bak till vänster i bodelen. Man går i och ur bilen längst bak till höger, och längst bak finner vi köksdelen, ovanligt men det känns inte så dumt.
Innerutrymmena känns väldisponerade, kanske på bekostnad av garage/lastutrymme, men detta exemplar var extrautrustat med ett bakre ställ för fyra cyklar och har plats för två P11 gasolflaskor. Även en markis ingår.
 
Efter cirka 16 000 mil känns kanske inte bilen som ny, och jag tycker att inredningen känns lite 90-tal. Exteriört känns den dock modernare. Fiat motorn på 2,3 l och 110 hk känns trygg och beprövad.
Det som får mig att tveka på just detta exemplar är priset: 319 000 kronor. Förmodligen finns det prutmån, men det känns ändå ganska högt. &
 
Information om Hymer Camp 554 -07:
Chassi: Fiat Ducato 2007
Motor: 2,3 l/110hk
Mätarställning:: 16 000 mil
Inköpspris 2007: Ca 480 000
Pris vår bil: 319 000 kr
Totalvikt: 3 500
Tjänstevikt: 2 840 kg
Maxlast: 660 kg
Antal axlar: 2 st
Anal bältade platser: 6 st
Antal bäddplatser: 5 st
Anders Vänerman (text) 
Lars Kock (foto)
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.