Bild
Nästa artikel
H&H kollar in begagnat del 4

H&H kollar in begagnat del 4

Nyheter

Mikael Galvér vill ha en smart, flexibel och yteffektiv bil och hittar en bil av doldismärket CI.

 

Italienskbyggda Ci är något av ett doldismärke i Sverige. De tillhör den franska Triganokoncernen som har bland annat Eura Mobil under sina vingar. Ci Riviera är en alkovbil med en speciell lösning i bakre delen av bilen. Där finns nämligen en våningsäng på tvären vilket ger mer svängrum för de främre utrymmena i bilen.
Det utrymme som prioriteras är dinetten, eller dinetterna snarare. De har soffor på båda sidor av sina respektive bord. Förar- och passagerarstolarna kan inte snurras, även de är fasta. Alkovens sängbotten, som även är förarhyttens tak, är fast monterad. Det går således inte att knalla raklång fram till ratten. Hygienutrymmet är inte det största, men funktionellt med separat dusch. 
I duschen finns många fack, mer än vad som motiveras till schampo och tvål. Facken funkar däremot utmärkt till att snabbt stuva undan mindre saker som ligger och dräller i bilen innan man rullar iväg. 
 
Köket är inte heller det speciellt rymligt, främst saknas arbetsytor. Kylskåpet däremot är stort och det finns separat frys. Lastutrymmet är begränsat med sänglösningen bak. Nu är ju bilens totalvikt 3500 kilo så ur viktsynpunkt gör det inte så mycket. Man kan inte lasta så mycket helt enkelt.
Jag tilltalas av flexibiliteten i denna bil. Med två små barn med på resan lockar sängarna och alkoven. Det blir ett angenämt bekymmer vem som ska sova i vilken säng. Dinetterna är även de bra ur barnsynpunkt. Ett bord för de vuxna att tillreda och äta mat på. Ett annat för de mindre camparna som i väntan på maten har ett eget bord att exempelvis bygga lego på. Något vi får se upp med är vreden till pannan som lätt nås av barnen. 
Jag tänker mig en sommarsemester där vi hälsar på hos släkt och bekanta. En del stugor ligger avsides på natursköna platser dit jag helst inte drar en husvagn. Torp är mysiga, men inte alltid så stora. Har vi huset med oss slipper vi trampa varandra på tårna, eller sova på golvet i någon skrubb. När vi grillat färdigt efter några dagar åker vi vidare och tänder glöden på nytt hos några andra, eller tar in på en camping med vattenrutschbana.
Är inga barn med i bilen tar jag gärna en långresa med denna bil. Viker man upp den nedre slafen bak och drar för en täckskiva får man ett rymligt lastutrymme. Gott om plats för campingmöbler och annat. Är man två i bilen är den rymlig och det finns utrymmen för allt man behöver. För cyklarna finns ett ställ monterat på bakstammen.
En annan resa jag ser mig göra i denna bil är en fisketur med några goda vänner. Vi är vänner sen barnsben men vi samsar inte gärna på en fransk bädd. I den här bilen får tre personer varsin fullstor säg utan att sittgruppen behöver bäddas upp i tid och otid. Dessutom gott om bordsyta att umgås och pilla med fiskegrejer vid. &
Mikael Galvér (text och foto)
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.