Bild
Nästa artikel

Hjälmargården camping får 1,2 miljoner

NYHETER

Allmänna arvsfonden bekostar en handikappanpassning av Hjälmargårdens huvudbyggnad men även campingen blir lättare åtkomlig.

Hjälmargården i Läppe, som även driver Läppe camping, vid Vingåker har beviljats stöd med 1 286 000 kronor  från allmänna arvsfonden för tillgänglighetsanpassning av Hjälmargården. Medlen ska användas för att personer med funktionsnedsättningar ska kunna delta i aktiviteter utomhus. För att detta ska bli möjligt så ska gångvägar asfalteras och bangolfbanan anpassas så att även personer med rörelsehinder kan deltaga. Även dörröppnare och toaletter ska anpassas för att det ska bli bättre för funktionshindrade. Därmed blir det även lättare för barnvagnar att ta sig fram på området campingområdet.

- Vi är väldigt glada för att vi nu kan anpassa gården så att den blir tillgänglig för alla. Vi har haft många personer och grupper som efterfrågat en ökad tillgänglighet vilket vi nu kan tillmötesgå, säger Håkan Stålbert chef på Hjälmargården

Kristen Samverkan Mellansverige (KSM) är en fristående region inom evangeliska frikyrkan. Regionen består av 70 församlingar i mellansverige. KSM äger Hjälmargården i Läppe (Vingåker) som  bedriver läger-, konferens och campingverksamhet. Hjälmargården har över 200 bäddar. KSM äger även Läppebadets camping AB med 80 campingtomter.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.