Bild
Nästa artikel
Hobby Fritid bygger ut och satsar på solpaneler

Hobby Fritid bygger ut och satsar på solpaneler

NYHETER

Generalagenten för Hobby och Elnagh har påbörjat bygget för att utöka sin lokalyta, 900 nya kvadratmeter ska invigas till hösten. Utöver att ytan behövs blir det även en stor satsning på att producera egen el från solpaneler.

Den ökade försäljningen av husvagnar och husbilar syns tydligt hos Hobby Fritid i Tenhult. I dagarna har arbetet inletts med att bygga ut anläggningen med ytterligare 900 kvadratmeter, en investering på närmare 7 miljoner kronor. Den totala ytan kommer att bli 7 000 kvadratmeter.

– Vi har nått så stora volymer i försäljningen att vi behöver mer utrymme, säger Mats Svensson, VD för Hobby Fritid. Vi har också beslutat att satsa på solen som energikälla och väljer därför att investera i solcellspaneler Den nya byggnaden kommer att inrymma kundmottagning, ankomst- och leveransavdelning samt gummiverkstad, allt ska finnas under ett tak, enkelt och rationellt.

Solpanelerna kommer att monteras på den nya byggnadens tak och minska behovet av inköp av el.

– Vi förbrukar en hel del el och det känns väldigt bra att vi nu delvis blir självförsörjande.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.